Gisteren was de kaderdag van de wieleracademie. Trainers, coaches en opleiders kwamen bij elkaar om met vier workshoprondes bij te scholen op verschillende gebieden. Zelf heb ik een workshop over groepsdynamica verzorgd. Hoe ontwikkelt een groep zich tijdens een seizoen en hoe kan jij als trainer/coach/opleider daar de juiste sturing en ondersteuning aan geven? Dergelijke vragen werden aan de hand van praktijkvoorbeelden beantwoord.
Vervolgens heb ik twee workshops bijgewoond, één over duurtraining en één over topsportvoeding op Papendal. In de workshop voeding onder leiding van Erik te Veldhuis kwam het extra taxeren van ongezonde voeding aan bod. In het restaurant betaal je relatief meer voor een cola of croissant en minder voor een gezond zuivelproduct. Daarnaast wordt er in het restaurant met afgemeten maten de juiste hoeveelheden voor de sporter klaargemaakt. Zo kan een krachtsporter voor andere maten, hoeveelheden en verhoudingen kiezen dan een duursporter. Een inspirerend verhaal om mee te nemen mijn werk en privé!