Gezocht: parttime zelfstandig online (& fysiek) trainer/coach duursport

Form Smart Swim Goggles helpt je pacen in het zwembad
09/04/2021
Triathlon training: van horizontaal naar verticaal & op de fiets springen
23/04/2021

Gezocht: parttime zelfstandig online (& fysiek) trainer/coach duursport

Training Tweaks team triathlon

Een van de drie kernactiviteiten van Training Tweaks is het individueel begeleiden van duursporters. In een team van momenteel drie trainers begeleiden we atleten met het bereiken van hun fysieke doelen. Dit doen we door middel van online trainingsbegeleiding. Wij zijn op zoek naar een trainer die zelfstandig aan de slag kan gaan met het begeleiden van atleten en tegelijkertijd graag wil samenwerken met mede-trainers om naast de individuele coaching mee te werken in andere (nieuwe) activiteiten en ontwikkelingen.

Training Tweaks nu en in de toekomst

Momenteel begeleiden we met drie trainers plusminus 35 atleten. Naast deze 1-op-1 begeleiding zijn we ook met andere activiteiten bezig. Op dit moment verzorgen we een wekelijkse functionele kracht & mobiliteit sessie voor duursporters, een triathlon specifieke groepstraining, een gezellig kletsritje in de week op Zwift en incidentele activiteiten. In de nabije toekomst gaan we doorgroeien in het verzorgen van een hardloop- en zwemtraining in de wintermaanden om dit te vertalen naar de huidige triathlon specifieke trainingen in de zomermaanden. Dit is mede de reden waarom we op zoek zijn naar een nieuwe collega.

Visie op trainingsbegeleiding

Met onze begeleiding willen we de trainingssituatie voor elk individu zo ideaal mogelijk inrichten, waarbij wij geen beperkingen opleggen. Daarnaast juichen wij deelname aan club-/groepstrainingen toe zodat de atleet ook sociale contacten onderhoud. Zelf organiseren we events en trainingen om zo ook een groepsgevoel te creëren. Met onze online trainingsbegeleiding bieden we fysieke maar ook technische aandacht. Met optionele supplementen in de begeleiding kiest de atleet wat het beste bij hem of haar past. Om dit te laten slagen staat ‘onbeperkte communicatie’ hoog in het vaandel. Het is dan ook een job wat niet in 1 dag in de week uit te voeren is, het is een continu proces.

Wat verwachten we van jou?

We zijn op zoek naar iemand die samenwerkend (bijna) direct aan de slag zou kunnen met het begeleiden van hardlopers, fietsers en triatleten en overige duursporters. Je start met een inwerkprogramma om de visie en werkwijze van Training Tweaks helder te krijgen. Zo kom je er ook achter of deze manier van werken jou aanspreekt. Naast deze primaire taak zijn de overige werkzaamheden:

 • Periodiek inhoudelijk overleggen met de trainers;
 • Inbrengen van eigen expertise binnen de trainersgroep (sportpsychologie heeft de voorkeur);
 • Optie tot deelname en/of verzorgen van onze groepstrainingen;
 • Proactief projecten oppakken. 

Functie eisen

De volgende competenties, kennis, kunde en praktijkervaring vinden wij essentieel om te bezitten:

 • Communicatief sterk in het ‘coachen van sporters’ en het samenwerken met collega’s (communicatieve vaardigheden bij het doen van een intake, het overleggen met de atleet op afstand en het coachen op weg naar een evenement);
 • Achtergrond (kennis & kunde) van het menselijk lichaam (fysiotherapeut, bewegingswetenschapper, trainer in de sport, anders);
 • Ervaring als (groeps)trainer (pre als deze ervaring is bij zwemmen, fietsen en/of lopen);
 • Ervaring in de (duur)sport zelf als sporter;
 • Specifieke expertise (bijvoorbeeld trainer in een specifieke sport, sportpsychologie, krachttraining, voeding);
 • Woonachtig in de omgeving van Amsterdam;
 • Plezier hebben in het sporten zelf.

Verdiensten 

We werken als ZZP’er en je verdient op basis van het aantal atleten dat je begeleidt. Je begint op een X% van je omzet, welke mee zal groeien naarmate je meer ervaring op doet. Daarnaast kan je meedoen met alle groepstrainingen als je zelf niet voor de groep staat. 

Contact

Mail of bel Wouter (info@trainingtweaks.nl, 0629210742) als dit je interessant lijkt of als je meer vragen hebt. Ook kan je Young en Matthijs vragen om te horen hoe zij het vonden om bij Training Tweaks aan te sluiten.

Deadline om te reageren: 1 mei 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *