Hardlooptraining

Praktisch, persoonlijk en buiten!

Ben jij op zoek naar een individuele hardlooptraining? Met mijn kennis en ervaring vanuit de sportpraktijk, de bewegingswetenschappen, de fysiotherapie, het onderwijs én een opleiding tot hardlooptrainer bied ik jou drie verschillende varianten om te werken aan techniek en/of kracht- conditie.

Wat?Individuele techniektraining, loopanalyse of kracht- conditietraining.

Wie? Van beginnende tot gevorderde hardloper of triatleet.

Wanneer?Op afspraak.

Waar? De kluisjes naast Grand Café De Bosbaan, Bosbaan 4, 1182 AG Amstelveen (Amsterdamse Bos) of in overleg elders.

Hoe? Praktijk, buiten, 60-90 minuten.

Hoeveel? 50,- tot 70,- euro (inclusief BTW).

Techniektraining

Deze hardlooptraining of een cyclus van trainingen richt zich op het verbeteren van de techniek. Met een betere techniek kan de kans op blessures verkleind worden. Daarnaast kan het bijdragen aan het verhogen van de snelheid bij hetzelfde energieverbruik. Met een efficiëntere manier van hardlopen is het mogelijk een persoonlijk record te verbeteren. Welke onderdelen bevat de training?

Warming up – Oefeningen – Techniek – Toepassen – Cooling down

Na 60-90 minuten is er een complete techniektraining afgewerkt. De warming up, oefeningen en het onderdeel techniek staan in het teken van één of meer technische accenten. De accenten worden vooraf besproken of na de warming-up vastgelegd op basis van een korte analyse. Met de persoonlijke aandachtspunten kun jij na de training zelfstandig aan de slag. Achteraf wordt een toelichting schriftelijk toegestuurd.

Is één training voor jou niet voldoende? Een cyclus van vier trainingen is mogelijk om periodiek aan verschillende technische accenten te werken.

Kosten per training: 50,- euro (inclusief BTW)

Kosten cyclus vier trainingen:160,- euro (inclusief BTW)

Loopanalyse

De technische hardlooptraining is hands-on waarbij jij op gevoel de technische aandachtspunten opvolgt en probeert toe te passen. Voor sommige atleten werkt dat goed, andere atleten hebben baat bij het in de derde persoon kijken naar jezelf. Met een korte praktijktraining worden enkele videofragmenten gemaakt vanuit verschillende hoeken en op verschillende snelheden. Op basis van het beeldmateriaal wordt een loopanalyse gedaan. Directe feedback werkt het best, daarom zullen de aandachtspunten direct na afloop besproken worden. Hoe ziet de training eruit?

Uitgebreide warming up – Opname looppatroon – Cooling down – Analyse

Na plusminus 45 minuten wordt het praktijkgedeelte afgesloten. Vervolgens vindt de analyse binnen plaats onder het genot van een kopje thee of koffie. De analyse zal binnen 45 minuten duren. Totaal duurt de training 90 minuten. Achteraf wordt het beeldmateriaal en de aandachtspunten voor de komende periode toegestuurd.

Kosten per analyse:70,- euro (inclusief BTW)


Kracht conditietraining

De kracht- & conditietraining richt zich enerzijds op het verbeteren van de (neurale) spieraansturing en anderzijds op het verbeteren van het anaeroob en/of aeroob vermogen. Dit zijn misschien lastige begrippen, maar het komt op het volgende neer: door hardloop specifieke kracht- en stabiliteitsoefeningen te doen wordt de stabiliteit tijdens het hardlopen en de kracht in de benen getraind. Dit draagt bij aan het blessurevrij en sneller hardlopen. Daarnaast wordt door middel van een hoofdprogramma inzicht gegeven hoe jij zelf een interval hardlooptraining zou kunnen doen. Dit kan als doel hebben harder over een lange afstand te lopen (bijvoorbeeld een halve marathon) of meer ‘verzuren’ tijdens een korte inspanning (bijvoorbeeld een vijf kilometer). Hoe ziet de training eruit?

Warming up – Kracht- & stabiliteitsoefeningen – Hoofdprogramma – Cooling down

Na 60-90 minuten is er een complete training afgewerkt. Op basis van jouw belastbaarheid en doel wordt er een training ingevuld. Met deze voorbeeldtraining krijg je handvatten voor het zelfstandig uitvoeren van een intervaltraining met kracht- & stabiliteitsoefeningen. Achteraf wordt een toelichting schriftelijk toegestuurd.

Is één training voor jou niet voldoende? Een cyclus van vier trainingen is mogelijk om in een korte tijd meerdere trainingsvormen aan bod te laten komen. Zo kun je zelf gevarieerder trainen.

Kosten per training:50,- euro (inclusief BTW)

Kosten cyclus vier trainingen:160,- euro (inclusief BTW)