Individuele begeleiding

Trainen met een persoonlijke coach en trainingsschema

  • Gericht op techniek en fysiek binnen een plezierige & sociale context
  • Persoonlijk trainingsschema via TrainingPeaks
  • Technische trainingen voor hardlopen en zwemmen met videofeedback
  • Continue communicatie via telefoon, mail en/of Trainingpeaks
  • Herstel monitoren via een HRV-meting (heart rate variability)
  • Optie tot voedingsbegeleiding in dagelijkse leven en rondom sportmomenten
  • Optie tot deelname aan groepstrainingen of individuele trainingsessies

Op zoek naar persoonlijke begeleiding en een trainingsschema voor een triathlon, op weg naar een cyclo sportive of een trainingsschema voor het volbrengen van een marathon? Naast groepstrainingen biedt Training Tweaks individuele begeleiding aan gericht op training en voeding. Op basis van de nieuwste inzichten wordt de vertaalslag gemaakt naar jouw persoonlijke situatie. Als het gaat om begeleiding in training zijn de volgende kernwaarden belangrijk: plezier, zelfeffectiviteit en rekening houden met de sociale context. Het sporten moet tijdens en na afloop een plezierig gevoel geven. Daarnaast vind ik het belangrijk om het sociale aspect van sporten mee te nemen door bijvoorbeeld in groepsvormen te sporten of naar een verjaardag toe te fietsen in plaats van met de auto. Tot slot zullen doelen gericht zijn op het vergroten van de zelfeffectiviteit door bijvoorbeeld een persoonlijk doel na te streven waarvoor je zelf verantwoordelijk bent. Hier gaat het niet alleen om het behalen van een bepaalde tijd, maar het kan ook vaardig worden in een specifieke sport of het beter aanvoelen van je eigen lichaam. Dat wordt ondersteund door het aanbieden van techniektrainingen met daarbij videofeedback. Daarom richten we ons in de samenwerking zowel op proces- en resultaatdoelen.

Varianten


Monitoren met TrainingPeaks

Tegenwoordig is het meten van hartslagen en vermogens steeds gangbaarder. Hierin kan ik hulp bieden, maar er kan ook heel goed begeleid worden wanneer jij wilt trainen op gevoel. De keuze hoe jij gaat trainen, dat bepaal jij. Uiteraard zullen wij samen een plan opstellen om te kijken wat voor jou situatie het beste is. De begeleiding loopt via TrainingPeaks. Hier worden de persoonlijke trainingsschema’s geplaatst. Door ook jouw voltooide activiteiten hier te uploaden krijg je meer inzicht in jouw belasting, belastbaarheid en progressie. Eén van de opties daarbij is het meten van je herstel door middel van een HRV meting. De tarieven zijn exclusief 9 euro per maand voor een premium Trainingpeaks account.


 
 

Coaches

Wouter Dijkshoorn

Fysiotherapeut, bewegingswetenschapper, docent, niveau 3 hardloop & triathlon coach

+31 6 29210742


Als oprichter van Training Tweaks ben ik al enkele jaren bezig met het begeleiden van sporters. Hardlopers, fietsers, zwemmers en triatleten zijn de meest voorkomende sporters die ik begeleid. Ik begeleid atleten van ieder niveau, van beginnend in de sport tot aan het optimaliseren van de sportprestaties. En atleten met verschillende doelen, van het finishen van een sprinttriathlon tot aan het doen van een Alpe d'Huzes, MTB marathons of eredivisie triathlon wedstrijden. Het meeste plezier haal ik, ongeacht het niveau en doel, uit het samen sparren hoe een trainingsschema passend wordt in agenda van de atleet. Zo wordt het sporten leuk, efficiënt en met mijn visie op trainen ook effectief. Daarnaast ben ik ook betrokken in coaching en training van het Eredivisie team De Dolfijn.

Extra's naast trainingsbegeleiding: hardlooptraining, voedingsbegeleiding, smartpaddle analyse

Young Fokker

Sportfysiotherapeut, docent, personal trainer, niveau 3 hardloop & triathlon coach

+31 6 21157890


Als hardlooptrainer (van ZOEV) kreeg ik steeds vaker de vraag of ik ook persoonlijke trainingsschema’s kon schrijven. Zo begeleid ik inmiddels naast hardlopers ook triatleten, de sport waar ik de afgelopen jaren mijn passie heb gevonden. Het begon met een 1/8 en de ¼ triathlon, maar al snel begon de lange afstand te kriebelen. Inmiddels heb ik 2 halve en 2 hele triathlons volbracht. Mijn enthousiasme voor de sport en mijn ervaring als triatleet, sportfysiotherapeut, hardloop -en personal trainer deel ik graag met mijn atleten. Maar voorop staat de kennis en kunde over het begeleiden van atleten met trainingsschema en in trainingen. Ik houd daarbij de balans tussen prestatie en blessurevrij sporten scherp in de gaten, dit kan mijn inziens alleen maar met persoonlijke aandacht waar we ook voor staan met Training Tweaks.

Extra's naast trainingsbegeleiding: hardlooptraining, voedingsplan maken voor de lange afstand, krachttraining en sportmedisch begeleiding.