Joey Hidding nieuw bij Training Tweaks

Triathlon training: van horizontaal naar verticaal & op de fiets springen
23/04/2021
Triathlon training: kalibreren in de warming up tijdens de open water training
04/06/2021

Joey Hidding nieuw bij Training Tweaks

Triathlon Maarssen 2014

De eerste ontmoeting tussen Joey en Wouter vond plaats bij de triathlon van Maarssen in 2014. Wouter en Joey stonden naast elkaar in de wisselzone, vlak voor de start van hun eerste triathlon. Wij kenden elkaar niet, maar vroegen elkaar wel hoe het eigenlijk allemaal werkt in een triathlon. Gelukkig bood de vriendin van Joey, Tanya (inmiddels vrouw van Joey), te hulp als ervaren triatlete. We hebben een schitterende eerste ervaring met triathlon gehad! Tevens hebben we hier veel van geleerd: hoe kan je je beter voorbereiden op een triathlon of ander duursport evenement? Daar zetten we ons voor in!

Teamcompetitie

Daarna hebben we elkaar tijden niet gezien totdat we beiden actief in de teamcompetitie triathlon raakten, Joey bij Kijani en Wouter bij De Dolfijn. We keken met plezier terug op de tijd in Maarssen en hoe we ons in de jaren hebben ontwikkeld. Dat heeft er toe geleid dat we nu samen met Young en Matthijs trainingsbegeleiding verzorgen aan andere duursporters, maar zelf zijn we nog steeds behoorlijk actief!

Wie is Joey Hidding?

Joey Hidding - triathlon coaching - Training Tweaks

Als docent lichamelijke opvoeding ben ik een allrounder in de sport. Omdat ik mezelf graag uitdaag, is de triathlon sport vanzelf op mijn pad gekomen. Inmiddels heb ik in 6 jaar diverse disciplines in de triathlonsport gezien. Maar ook in het hardlopen ben ik actief. Dit jaar ga ik me opmaken voor de hele afstand in Lissabon. Ook ben ik secretaris bij triathlon vereniging Panthera, daar organiseer ik trainingsdagen en coach ik bij de teamcompetities. Toch blijf ik een multisporter. Dat doe ik voor de klas, maar ook met bijvoorbeeld snowboard trainingen die ik in binnen- en buitenland verzorg. Ik haal erg veel plezier uit de diversiteit in de sport. Daarom vind ik triathlon ook zo leuk, het combineren van drie disciplines in een trainingsschema en wedstrijdvorm.

Ik ben opgegroeid in Amsterdam en inmiddels woonachting in Alkmaar. Sinds maart 2021 ben ik vader en weet ik hoe lastig het kan zijn om familie en sport te combineren. Toch denk ik dat dit zeker niet onmogelijk is, door slim te plannen en op de juiste momenten de trainingen en rust in te plannen. Vanuit deze ervaring, mijn diverse sportervaring, didactische skills en kennis & kunde over het menselijk lichaam en trainingsleer in mijn vooropleiding heb ik gereageerd op de vacature als trainer bij Training Tweaks. Ik kijk uit naar het samenwerken met andere trainers om op die manier atleten te helpen in het realiseren van doelen. Ik heb er zin in!

Lees hier verder welke diensten Joey biedt samen met de andere trainers!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *