Krachttraining in het wedstrijdseizoen

Voorraden aanvullen, wanneer!?
May 6, 2019
Bosbaan triathlon Wouter Dijkshoorn Training Tweaks
Voeding sprint triathlon
May 13, 2019

Krachttraining in het wedstrijdseizoen

Een meerwaarde? Dat zou best kunnen, maar het hoeft zeker niet. In zijn algemeenheid ga je in een voorbereiding op een wedstrijd(seizoen) van aspecifieke trainingen naar specifieke trainingen. Krachttraining valt onder aspecifieke trainingen (hoe veel het ook lijkt op de sport zelf). Dat wil niet zeggen dat je het niet moet blijven doen. Deze vorm van training wordt ook wel eens een voorwaarde scheppende training genoemd. Oftewel, een must om überhaupt de sport uit te kunnen voeren. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met blessures uit het verleden.

Naar mijn idee is het belangrijk om ook die krachttraining zo specifiek mogelijk te maken. Zo kan het een onderdeel worden van jouw training. Zeker als triatleet is het al lastig genoeg om de drie disciplines te trainen. Zie hier een eerder geschreven artikel over functionele krachttraining.

Wel is het belangrijk om te kijken wanneer je deze training doet zodat het geen negatieve invloed heeft op jouw specifieke trainingen en wedstrijd. Topsport Topic schrijft hierover. Het artikel vind je met deze link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *