Met meer dan 1000 Colombianen Bogotá uitfietsen!

Fietsend Colombia ervaren!
12/01/2020
Eiwitten op de fiets?!
05/05/2020

Met meer dan 1000 Colombianen Bogotá uitfietsen!

Uitzicht op fietsdag 2 richting Doradal

Fantastisch om de fietscultuur van Colombia te ervaren! Op zondagochtend wordt menig hoofdweg voor auto’s toegankelijk gemaakt voor fietsers. Die dag fietsten wij, samen met vele Colombianen, de stad uit met een klim naar 3100m. Via de prachtige muurschildering van Egan Bernal vervolgden wij de eerste dag naar Pacho.

Teamfoto met Egan Bernal (twee fietsers ontbrekend)

Na 9 fietsdagen en twee rustdagen in Medellin en Salento werd het wel duidelijk waarom je hier in de wintermaanden op een mooie manier aan de conditie kan werken:

  • schitterende natuur;
  • Aangenaam klimaat op verschillende hoogtes;
  • vriendelijke verkeersdeelnemers op en naast de weg;
  • lokale fietsers om mee te kletsen;
  • en uitdagende routes waarbij het nooit té steil bergop werd, maar de klimmen zijn wel lang 🙂
Kop over kop op de rustige ‘snelwegen’ van Colombia

Zoals je hierboven ziet, het kan vlak zijn. Vaak was het toch klimmen of afdalen. De mooiste was toch wel de klim van ongeveer 60km naar ‘Alto de Letras’ en vervolgens 80km afdalen langs een schitterende bergketen met een diversiteit aan natuur.

Vlak voor de top op Alto de Letras

Rekening houden met een stuk onverhard wegdek is wel een vereiste, maar dat maakt het avontuur des te mooier. Ben je benieuwd naar meer over fietsen in Colombia? Of wil je zelf daar gaan fietsen? Je vindt onze routes op mijn Strava (https://www.strava.com/athletes/2778555). Daarnaast wordt volgens Strava Annemiek van Vleuten nu gefilmd door de NOS, zie hier: https://www.strava.com/activities/3087200411

Eén van de betere stukken onverhard

Kortom, een mooi fietsavontuur waar een goede basis is gelegd voor de komende zomer. Ik ben weer in Nederland aan het werk en op weg naar een mooi triathlonseizoen! Kan ik of Young jou helpen in het bereiken van jouw doel? Laat het ons weten!

Souvenier uit Colombia meegenomen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *