Training Tweaks

Met Training Tweaks, gevestigd in Amsterdam, Amersfoort en Súdwest Fryslân, brengen wij (groepje bewegingswetenschappers, fysiotherapeuten en/of trainers) inzichten uit de wetenschap en praktijk over naar de sportpraktijk van trainers en sporters. Wouter Dijkshoorn is dit begonnen vanuit zijn hobby: graag andere mensen helpen om beter te worden. Dat doet hij als docent, trainer/coach en teamgenoot. De activiteiten van Training Tweaks zijn drieledig:

  1. Train de trainer
  2. Train het individu
  3. Train de groep

Door de combinatie van deze diensten ontstaat er ook voldoende kruisbestuiving om ervaringen van de ene activiteit mee te nemen in de andere activiteit.

Train de trainer

Met diverse 'train de trainer' activiteiten worden aspecten van het trainersvak op praktische wijze bijgeschoold. Een goed voorbeeld is de eigen opleiding tot hardlooptrainer (in samenwerking met Running Holland) waarbij telkens de koppeling tussen theorie en praktijk wordt gezocht. Daarnaast verzorgt Wouter Dijkshoorn workshops bij diverse sportbonden binnen de trainersopleidingen (KNHB en NTB) en verzorgt hij losse workshops voor trainers bij verenigingen, bonden en trainersdagen.

Train het individu

Ook in de individuele aanpak bij sporters is het belangrijk om telkens te kijken naar 'wat is ideaal in deze persoonlijke situatie?'. Daarin is kennis over de theorie belangrijk, maar vooral de intensieve communicatie om de coaching op maat te maken. Deze individuele begeleiding bij Training Tweaks legt dan ook vooral nadruk op intensief contact tussen atleet en trainer om tot een goede samenwerking te komen.

Train de groep

Tot slot komen de kennis en kunde uit de train de trainer activiteiten ook terug in de groepstrainingen: zet eerst de organisatie goed neer om vervolgens veel persoonlijke aandacht te kunnen geven. Dat is waar we met Training Tweaks veel plezier uit halen. De triathlonclinics in samenwerking met de Dutch Triathlon Series is daar een goed voorbeeld van. Hierin wordt ook duidelijk dat Training Tweaks graag de samenwerking aangaat met andere partijen die in de sport actief zijn. Daarnaast verzorgen wij voor atleten wekelijkse groepstrainingen met als doel samen op gezellige wijze beter te worden waar je elkaar nodig hebt.

Sinds september 2019 werkt Young Fokker samen met Wouter Dijkshoorn voor Training Tweaks. Hij coacht net als Wouter atleten. In augustus 2020 en oktober 2021 hebben respectievelijk Matthijs Schakel en David Kampman zich toegevoegd aan het team. Sinds maart 2022 is ook Morena Stevens bij het team aangesloten. Ook zij begeleiden sporters op weg naar een triathlon, marathon of ander sportief doel. Daarnaast verzorgen zij allen de individuele sessies en groepstrainingen. Tot slot draagt Marthe Heitbrink bij, naast allerlei werkprocessen op de achergrond, aan de triathlon specifieke groepstrainingen.

Uitgangspunten

  • Nadruk op samenwerken, intensieve communicatie en product of dienst op maat
  • Gebaseerd op gedegen theoretische kennis en wetenschappelijke ontwikkeling
  • Gericht op de context specifieke praktijksituatie

Het team