Prikkelverandering of trainingsstage?!

Met en zonder wetsuit zwemmen: wat zegt de Smartpaddle?
September 13, 2019
Vakantie, Young & een stevige basis
November 11, 2019

Prikkelverandering of trainingsstage?!

Het triathlonseizoen 2019 heb ik verrassend afgesloten met een Nederlands Kampioenschap Cross Triathlon. Ik was verrast, of toch niet? Het mountainbiken en de cross triathlons waren dit seizoen een leuke bijzaak. Met de La Roche 111, Salzkammergut Trophy en het NK cross triathlon heb ik deelgenomen aan drie uitdagende events waar de mountainbike wordt gebruikt.

Nederlands Kampioen Cross Triathlon 2019 in Almere (https://www.triathlonbond.nl/over-ntb/nieuws/crosstitels-verrassend-voor-dijkshoorn-en-diederiks/)

Wat was het doel oorspronkelijk?

In de winter een andere trainingsprikkels dan de seizoenen ervoor en in de zomerstop een alternatieve prikkel na de eerste seizoenshelft in de Eredivisie triathlon. Dat was goed gelukt. Ik kwam sterker de winter uit, ik had vooral plezier in het buiten fietsen in de winter en het sturen op de racefiets gaat me nu een stuk beter af! Ook in de zomer was het een leuke afwisseling door twee weken in de Alpen te mountainbiken. Achteraf leek het wel een ‘trainingsstage’ voor het NK, maar het was ‘gewoon’ lekker genieten van de natuur in de Alpen.

Komende winter op Zwift?

Het indoor fietsen in een virtuele wereld wordt steeds populairder. Het grote voordeel is dat je in Nederland in de wintermaanden effectieve trainingen op de fiets kan doen. Het is daarom een waardevolle aanvulling in een trainingsweek. Toch heeft het afgelopen jaar mij geleerd hoe een andere discipline kan bijdragen aan jouw toekomstige doel in de zomer! Oftewel, welke nieuwe prikkel ga jij deze winter aanboren om de komende zomer frisser, beter of anders aan de start te staan van jouw event?

Training Tweaks helpt je daar graag bij! Hier vind je meer informatie over aanpak en mogelijkheden bij individuele trainingsbegeleiding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *