‘Tegelen’ tijdens duurritten

Eiwitten op de fiets?!
May 5, 2020
Wekelijks trainen met Training Tweaks
June 10, 2020

‘Tegelen’ tijdens duurritten

Evenementen gaan niet door, maar toch gemotiveerd blijven om een goede basis te leggen voor het komende seizoen? Wellicht kan het ‘tegelen’ op Strava jou helpen.

Dit is mijn (Wouter) activiteitenweergave, zichtbaar op Veloviewer.

De basis

De basis wordt gelegd met aandacht voor aerobe duur (rustige duurinspanning), spierkracht en techniek/snelheid/economie. De twee laatstgenoemde aspecten kunnen in deze tijd bijvoorbeeld mooi terugkomen in heuveltraining lopend of cadans trainingen tegen de wind (spierkracht) in en met de wind in de rug (techniek).

Duurtrainingen zijn uitermate geschikt om dat met anderen te doen. Door te kletsen check je jezelf of je nog steeds in de lage zone zit en de tijd vliegt voorbij. De corona crisis maakt(e) dit wat lastiger. Daarom kan het tijd zijn om paadjes te ontdekken die je nog nooit gefietst of gelopen hebt.

De drie basispilaren om tot intensief trainen en presteren te komen uit ons opleidingsboek tot hardlooptrainer.

Veloviewer

Met de plugin van Veloviewer in Strava kan je ontdekken waar je nog niet geweest bent tijdens een Strava activiteit. Door daar met nieuwe activiteiten te komen kan je gebieden vrijspelen en uiteindelijk een zo groot mogelijk aangesloten gebied vrijspelen.

Mijn ‘vierkant’ (blauw zichtbaar) is nu 11×11 tegels: op naar een groter vierkant!

Ik heb er al enorm van genoten! Ik heb nieuwe plekjes dicht bij huis gezien. Enerzijds ter vermaak, maar anderzijds heb ik in de Westpoort een mooi stuk asfalt gevonden om onze teamtraining op de fiets te doen. Het is daar rustig buiten kantooruren en overzichtelijk om in de toekomst weer veilig teamtrainingen te doen!

Enthousiast gemaakt? Ga snel aan de slag met ‘tegelen’. Ik heb overigens geen aandelen of belang hierbij 😉 Dit is puur uit enthousiasme! Dit kan je duurritten een ontdekkingstocht maken van mooie stukken in Nederland!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *