Triathlon

Triathlon coaching, training en clinics

Individuele triathlon coaching

Wil jij gerichter trainen richting jouw doel? En dat met minder kans op blessures? Of op zoek naar meer variatie en uitdaging in jouw training? Dan kunnen wij jou daarbij helpen. Samen gaan we aan de slag om optimaal voorbereid te zijn. Hierbij kijken we vanuit jouw privésituatie naar het uiteindelijke doel. Dit doe je samen met een persoonlijke coach. De triathlon coaching kan aangevuld worden met individuele sessies en groepstrainingen gericht op triathlonvaardigheden. Onder individuele begeleiding vind je wat de werkwijze is om tot een optimaal resultaat te komen.

Individuele begeleiding

Triathlon specifieke trainingen en clinics

Voor onze atleten en externen verzorgen wij wekelijks een specifieke krachttraining en in de zomermaanden om de week een triathlon training. We combineren de disciplines om vaardiger te worden in triathlon. Daarnaast organiseren wij voor bedrijven, verenigingen en andere groepen triathlon specifieke clinics. In deze trainingen gaat het om met elkaar te werken aan triathlon skills. Zo organiseren we samen met Dutch Triathlon Series regelmatig wisselclinics in voorbereiding op de triathlons in de regio Amsterdam. Op hun website staat alle informatie zodat je precies weet wanneer we er één organiseren. Ben je daar niet naar op zoek maar een clinic voor jouw team, bedrijf, vereniging? Neem dan contact met ons op!

Contact voor meer informatie

Individuele techniektraining

Ben jij als open water zwemmer, hardloper of triatleet op zoek naar verbetering van jouw techniek? Op het onderdeel zwemmen en lopen helpen wij om (binnen de triathlon) technisch beter te bewegen. Beide sporten zijn erg technisch en daarom belangrijk om hier vaardig in te worden. Dit is met als doel sneller te worden maar ook blessurevrij te blijven. Hier kan de focus op de triathlon specifieke aspecten van het onderdeel zwemmen en lopen liggen. Het zwemonderdeel wordt bij voorkeur in het open water gedaan. Deze trainingen kunnen ook een supplement zijn van de individuele begeleiding. Tevens zijn video analyses een vast onderdeel van de triathlon coaching.

Contact voor meer informatie

Triathlon vaardigheden en tips

Bekijk de video's voor tips over triathlon. Met verschillende video's laat ik handigheidjes zien om de wisselzone veilig, volgens de regels en snel door te komen. Deze vaardigheden komen ook terug in onze groepstrainingen gericht op triathlon. Daarnaast kan je via de Dutch Triathlon Series je ook inschrijven om jezelf vaardig te maken in de triathlon. Je vindt onder Tips & Tweaks video's over:

  • de voorbereiding op een triathlon
  • het aan- en uittrekken van een wetsuit
  • het op- en afstappen van de fiets
  • het gebruik van triathlonveters