Triathlon coaching, training en clinics

Start to triathlon coaching

Ben je nieuw in de sport en wil je voor het eerst aan een triathlon beginnen? Een wijs besluit om daarvoor een coach in te schakelen! Er komt van alles bij kijken op het gebied van training, planning, materiaal, tactiek, evenementkeuze, voeding en ga zo maar door. Wij proberen het eenvoudig en tegelijkertijd volledig te maken. Stap voor stap helpen we jou op weg naar de eerste triathlon. Ook daarbij hebben wij een triathlonboekje met allerlei tips. Ook de doorgewinterde triatleet maakt daar nog wel eens gebruik van. Het bijwonen van een reeks triathlon trainingen is ook sterk aan te raden. Daar leer je echt 'triathlonnen' wat thuis toch lastig te oefenen is.

Individuele begeleiding

Lange afstand triathlon coaching

Wil jij gericht, met plezier en veilig toewerken naar een halve of hele triathlon? Of wil je je tijden aanscherpen? In beide gevallen kunnen we jou helpen richting een Ironman, Challenge of ander triathlon evenement. Zorg dat je tijdig bij ons aanklopt. Met een gedegen eerste voorbereidingsperiode kunnen we optimaal toewerken naar het doel. De triathlon coaching is inclusief een uitgewerkt voedingsplan en kan aangevuld worden met individuele hardloop- of zwemsessies en groepstrainingen gericht op triathlonvaardigheden. Onder individuele begeleiding vind je wat de werkwijze is om tot een optimaal resultaat te komen.

Individuele begeleiding

Cross triathlon coaching

Ben jij geïnteresseerd in cross triathlon? Wij hebben specifieke expertise in huis op het gebied van cross triathlon. Wouter's triathlon hart ligt meer bij de cross dan bij de weg, al is een combi van beide waardevol om ook sterker te worden op de weg. Als gecertificeerd Xterra coach weet hij atleten te begeleiden in deze specifieke tak vak sport. Dat kan richting een handvol Nederlandse cross triathlons, heel wat crossduathlons (in de winter) en uitdagende Xterra evenementen in het buitenland. Met onze trainingsschema's en initiatieven richten wij ons dus ook op de cross atleten. Zo is CrossTriNL één van de partners waar wij samen activiteiten organiseren. Meer informatie over de individuele begeleiding richting een cross triathlon vind je onder individuele begeleiding. Daarnaast vind je op de website van CrossTriNL meer informatie over deze activiteiten.

Contact voor meer informatie

Teamcompetitie triathlon coaching

Zit je bij een triathlon vereniging en wil je jouw voorbereidingen op de teamcompetitie wedstrijden beter aanpakken? Dan gaan we samen aan de slag zonder het team- en clubbelang uit het oog te verliezen. Zowel Morena als Wouter zijn actief in de teamcompetitie en weten heel goed wat het vraagt om als team in de teamcompetitie uit te komen. Tevens is Wouter ook als Eredivisie trainer aangesloten bij het triathlon heren team van de Dolfijn. Bij deze wedstrijden zijn de triathlonvaardigheden essentieel. Het is namelijk druk in het water, je mag vaak samenwerken op de fiets en je wilt super snel wisselen om de aansluiting met de concurrentie niet te verliezen. Deelnemen aan de triathlon trainingen is dan ook sterk aan te raden, omdat we daar verschillende teamcompetitie concepten trainen.

Contact voor meer informatie

Triathlon specifieke trainingen en clinics

Voor onze atleten en externen verzorgen wij wekelijks een specifieke krachttraining en in de zomermaanden om de week een triathlon training. We combineren de disciplines om vaardiger te worden in triathlon. Daarnaast organiseren wij voor bedrijven, verenigingen en andere groepen triathlon specifieke clinics. In deze trainingen gaat het om met elkaar te werken aan triathlon skills. Zo organiseren we samen met Dutch Triathlon Series regelmatig wisselclinics in voorbereiding op de triathlons in de regio Amsterdam. Op hun website staat alle informatie zodat je precies weet wanneer we er één organiseren. Ben je daar niet naar op zoek maar een clinic voor jouw team, bedrijf, vereniging? Neem dan contact met ons op!

Contact voor meer informatie

Triathlon vaardigheden en tips

Bekijk de video's voor tips over triathlon. Met verschillende video's laten we handigheidjes zien om de wisselzone veilig, volgens de regels en snel door te komen. Deze vaardigheden komen ook terug in onze groepstrainingen en trainingen in het trainingsschema. Daarnaast kan je via de Dutch Triathlon Series je ook inschrijven om jezelf vaardig te maken in de triathlon. Je vindt onder Tips & Tweaks video's over:

  • de voorbereiding op een triathlon
  • het aan- en uittrekken van een wetsuit
  • het op- en afstappen van de fiets
  • het gebruik van triathlonveters