Van 1ste seizoenshelft naar een overgangsperiode: lekker bewegen!

Bosbaan triathlon Wouter Dijkshoorn Training Tweaks
Voeding sprint triathlon
May 13, 2019
Denk aan prikkelverandering!
August 1, 2019

Van 1ste seizoenshelft naar een overgangsperiode: lekker bewegen!

Training Tweaks

De meeste triathlons van het voorjaar zitten erop. In ieder geval zitten de wedstrijden van de teamcompetitie erop. Dat betekent een ‘pauze’ om vanaf eind augustus t/m september de laatste wedstrijd af te werken. Dat betekent dat ik mijn vakantie plan naar de Alpen. Ditmaal kies ik voor Oostenrijk met de Salzkammergut Trophy als ‘vakantie evenement’.

Transitieperiode

Is rust belangrijk na een wedstrijdperiode? Zeker. Moet je stil zitten? Wat mij betreft niet. Doe vooral even wat je leuk vindt als je een periode van serieus trainen en veel wedstrijden achter de rug hebt. Juist op andere wijze bewegen zorgt voor prikkelverandering. Pas wel op: ineens een andere beweging gaan doen kan sneller leiden tot een blessure!

Salzkammergut trophy

Maarten van der Weijden deed een mooie uitspraak in een interview: “het is spannend om iets te ondernemen waarvan je niet weet of je het gaat halen.” Zo voelt het voor mij bij het inschrijven voor dit evenement. Het is 210 km mountainbiken met meer dan 7000 hoogtemeters. Samen met mijn broertje gaan we er zaterdag 13 juli er tegenaan.

Daarna heb ik nog twee weken vakantie in de Alpen. Wellicht reageer ik iets minder snel op mijn mail, maar bereikbaar ben ik zeker!

Een fijne zomer! Wouter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *