Volgend jaar triathlon vakantie in Thailand…?

Training Tweaks in Thailand
Boeiende podcast met Precision Hydration
February 25, 2019
External load & internal load
March 19, 2019

Volgend jaar triathlon vakantie in Thailand…?

Schitterend weer, goed asfalt, verkeer dat rekening houdt met fietsers, heerlijk eten en een goede hygiëne: dat heeft noord Thailand te bieden. Wat mij betreft een zeer geschikte locatie om in de wintermaanden een trainingskamp, of liever gezegd een sportvakantie, te plannen!

Het enige nadeel in het noorden is de beperkte mate aan zwemlocaties voor triatleten. Alleen in het toeristische dorpje Pai ben ik een openlucht zwembad tegengekomen. Open wateren zijn volgens de lokale bevolking niet geschikt om te zwemmen. Dan blijven indoor zwembaden nog de enige optie.. helaas!

Schitterend meer in Phayao: helaas niet geschikt om te zwemmen, wel om te roeien!

Qua fietsen is het schitterend. Het asfalt ligt er nagenoeg overal goed bij. Het was op de kleinere wegen (aangeduid met 4 cijfers) zeer rustig qua verkeer en soms akelig steil. Liefhebbers van pittige intervalsessies met een krachtcomponent kunnen zich goed vermaken. De ‘rolling hills’ varieerde van vals plat omhoog en omlaag tot percentages richting de 20% omhoog en omlaag. Gevaarlijk werd het niet. De wegen waren overzichtelijk met nauwelijks scherpe bochten. Ze leggen maar al te graag het asfalt recht tegen de heuvel aan. Naast een op- en neergaand karakter kent het landschap nog twee mogelijkheden. Er zijn geleidelijke klimmetjes (tussen 5-7%) die geschikt zijn om bloktrainingen te doen. Daarnaast kent het landschap ook ‘vlakke’ stukken. Niet zo vlak als in Nederland, maar een rustige duurrit is goed mogelijk. Daarnaast biedt het ook gelegenheid voor snelheidswerk door kop over kop te fietsen.

“een sociale waaier”: de ochtend gezellig kletsend beginnen over de vlakke, ruime wegen in Thailand.

Voor een looptraining is wat aan de warme kant. Je mist de rijwind van het fietsen. Gelukkig was het lopen ‘s morgens nog prima te doen. De dag start met ongeveer 15 graden in de maand februari. Heerlijk om met korte broek over de onverharde ‘karrenpaden’ of ‘sawa dijkjes’ te rennen.

Rennen over de ‘sawa dijkjes’ wanneer de temperatuur begint te dalen bij zonsondergang.

Wij hebben een schitterende sportvakantie gehad. Wellicht volgend jaar weer in de fietspakjes van Training Tweaks en dan met meer atleten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *