Waarom een Moneghetti training op dit moment in het seizoen?

Kijktip na werelduurrecord Campenaerts: ‘Wereldrecord’
April 17, 2019
Training Tweaks - Wouter Dijkshoorn
Zone 2 trainingen nuttiger dan 1 en 3?
May 3, 2019

Waarom een Moneghetti training op dit moment in het seizoen?

Steve Moneghetti is een voormalig toploper met ook de nodige kilometers in de benen, maar het waren bij hem niet alleen lange afstand loopjes.

Loopeconomie stimuleren

Juist het korte snelle werk was belangrijk om snelheid in het hardlopen te creëren. Met de korte maar snelle intervallen raak je niet uitgeput, maar je leert wel op hogere snelheid trainen. Oftewel, je traint hiermee jouw ‘loopeconomie’. Je gaat techniek beter lopen, want dat kan het gevaar zijn van de lange langzame duurkilometers.. Het kan uiteindelijk sjokken worden in zone 1 trainingen.

In een blog van Strava wordt een voorbeeld gegeven van een typische Moneghetti training (kort en snel). Wat mij betreft perfect voor dit moment in het seizoen als je je voorbereidt op het triathlonseizoen. Maakt jouw afstand uit? Wat mij betreft niet. Zowel op de sprintafstand als op de lange afstand wil je technisch en efficiënt lopen! Naast deze training kan een specifieke capaciteitstraining een mooie combinatie zijn in de laatste voorbereidingen op het seizoen.

Individuele begeleiding

Vind je het zelf te lastig? Dan wil ik je daar graag bij helpen met behulp van coaching en een op maat gemaakt trainingsschema. Lees hier meer hoe we dat samen kunnen doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *